Droom geluk

Dit schooljaar vliegen we er in met ons  jaarthema ‘DROOM GELUK!’. Dit thema is gebaseerd op het boek ‘Geluk voor kinderen’ van Leo Bormans.

Over het boek:

“Geluksexpert Leo Bormans schreef voorleesverhalen voor kinderen over de tien sleutels van geluk. Geluk voor kinderen is een speelse zoektocht naar oprecht geluk en een warm nest. Het boek is gebaseerd op de voornaamste wetenschappelijke inzichten uit de positieve psychologie. Het geeft ouders, grootouders, opvoeders en leraren de kans om op een aangename manier universele waarden door te geven die de basis vormen voor een gelukkig leven.”

Gedurende het schooljaar zal er elke maand een andere ‘Geluksvogel’ met zijn of haar eigen verhaal aan bod komen. In elk verhaal komt er een sleutel van geluk aan bod. In de klassen kan er dan verder gewerkt worden rond het verhaal. Door te praten over de verhalen, te knutselen, samen te lezen… komt ons jaarthema helemaal tot leven.

In onze nieuwsbrief kunnen jullie maandelijks een woordje uitleg terugvinden over onze Geluksvogel van de maand.

Op deze manier hopen wij dat wij als school een warm nest vormen voor al onze geluksvogels, waarbij we elk kind onder onze vleugels nemen zodat ook zij sterke vleugels zullen ontwikkelen.